Kevesebb pénzt költünk gyógyszerekre

Szócska: 7,5 milliárd forinttal csökkent a lakossági gyógyszerkiadás

A 2011-es szinthez képest mostanra 7,5 milliárd forinttal csökkentek a magyar lakosság gyógyszerkiadásai - jelentette be Szócska Miklós egészségügyi államtitkár szombaton. Úgy gondolja, ennél még nagyobb megtakarítást is el lehet érni

2013.10.26 15:24MTI

Kétezer gyógyszer ára mintegy 35 százalékkal csökkent - hangsúlyozta az államtitkár.

Kiemelte: ma már a patikában kapott blokkról az is leolvasható, hogy a kormány mekkora támogatást adott a kiváltott gyógyszerére, és azt is, hogy mennyit spórolt volna a beteg, ha egy azonos hatóanyagú, de a legolcsóbb készítményt választotta volna.

Az államtitkár azt mondta, ha mindenből a legolcsóbb készítményt választanák az emberek, további 12 milliárd forinttal csökkenthetők lennének a lakosság gyógyszerterhei.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.