Nő a fuvardíj

Tarifát emelnének a fővárosi taxisok

A mostani háromszázról ötszáz forintra emelnék az alapdíjat és 280 forintra a kilométerdíjat a fővárosi taxisok - mondta Sipeki József, a Budapesti Kereskedelmi és Ipar Kamarát (BKIK) taxis szakmai kollégiumának vezetője a keddi Napi Gazdaságnak.

2008.07.22 07:41Napi Gazdaság

A BKIK és a Taxis Fuvarszervező Társaságok Szövetsége közösen kezdeményezte a fővárosnál a hatóságilag maximált tarifák emelését. A Fővárosi Közgyűlés várhatóan szeptemberben foglalkozik az árak változásával - írta a gazdasági lap.

Sipeki József hangsúlyozta, hogy javaslataik elfogadása sem jelentene azonnali és automatikus tarifaemelést, a díjakat a különböző taxitársaságok a saját üzletpolitikájuk szerint szabnák meg.

Az érdekképviseleti vezető az emelést egyebek mellett azzal indokolta, hogy egyre rövidebb utat tesznek meg taxival a Budapesten utazók. Amíg két-három éve átlagosan 7,5 kilométerre vették igénybe a taxikat, ma már csak 5,5 kilométerre - tette hozzá a Napi Gazdaságnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.