Erősödő félelmek

Drágult a kőolaj Ali Zeidán elrablásának hírére - pedig "csak" letartóztatták

Emelkedett a Brent olajfajta ára csütörtök reggel arra a hírre, hogy elrabolták a líbiai kormányfőt, ami felerősítette azokat a félelmeket, hogy ismét fennakadások lehetnek az észak-afrikai ország olajtermelésében.

2013.10.10 09:49MTI

Később a helyi belügyminisztérium azt közölte, hogy Ali Zeidán líbiai miniszterelnököt a belügyminisztérium emberei őrizetbe vették és ezzel cáfolta, hogy a politikust elrabolták volna.

Csütörtök reggel 8 óra körül az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 109,72 dolláron állt, 66 centtel drágábban a szerdai záró értékhez képest. Líbia olajtermelése jelenleg mintegy napi 700 ezer hordó, miután az év közepén a 2011. évi polgárháború óta legalacsonyabb szintre, napi közel 150 ezer hordóra csökkent az olajiparban sztrájkoló munkások, illetve az olajszállítást akadályozó fegyveres csoportok miatt.

Líbia teljes olajtermelési kapacitása napi 1,25 millió hordó.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.