Költségvetés

A fogyasztás 1,9 százalékos bővülésével és 2 százalékos reálkereset emelkedéssel számolt a kormány

A kormány a fogyasztás 1,9 százalékos bővülésével és 2 százalékos reálkereset emelkedéssel számolt a 2014-es költségvetés tervezésekor.

2013.09.30 16:03MTI

A kormány hétfőn nyújtotta be a Magyarország 2014. évi központi költségvetéséről szóló törvényjavaslatot az Országgyűlésnek. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter elmondta: A nyugdíjakat 2,4 százalékkal - az infláció mértékével - emelik az idei 5,2 százalékos növekedés után.

Szólt arról is, hogy a gyed extra január elsején indul, és az újonnan gyedet igénylők vehetik majd igénybe, azért mert a 2,9 százalékos hiánycélt tartani kell, Magyarország nem akar visszakerülni a túlzottdeficit-eljárás alá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.