Nem prémium többé

Kikerül a prémium kategóriából a Zwack

A Zwack Unicum Nyrt. részvényeit november 4-én átsorolják a tőzsde prémium kategóriájából a standard kategóriába - közölte a Budapesti Értéktőzsde (BÉT).

2013.09.25 19:38MTI

A BÉT szokásos féléves kategória-felülvizsgálata során a Zwack-részvények második egymást követő alkalommal nem feleltek meg a magasabb kategória követelményeinek, így a tőzsde szabályzata szerint átkerülnek a standard kategóriába.

A tőzsde a mostani felülvizsgálatkor a 2013. március 1-jétől augusztus 31-ig tartó időszak forgalmi és átlagos kapitalizáció adatait vizsgálta.

A prémium kategóriában november 4-től 11 részvény marad: az ÁNY Biztonsági Nyomda, az Appeninn, a CIG Pannónia, az Egis, az FHB, a Magyar Telekom, a Mol, az OTP, a PannErgy, a Rába és a Richter Gedeon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.