MNB-program

Számottevően élénkült a kkv-k hitelkereslete

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) növekedési hitelprogramjának első szakasza számottevően élénkítette a kis- és középvállalkozások (kkv-k) hitelkeresletét, ezzel párhuzamosan a hitelintézetek figyelmét is ráirányította a kkv-szektorra.

2013.09.25 11:34MTI

A Világgazdaság üzleti napilap "Versenyképes vállalat=versenyképes gazdaság" című konferenciáján Nagy Márton, a jegybank ügyvezető igazgatója kifejtette: a növekedési hitelprogramban (NHP) első szakasza során élénkült a bankok közötti verseny is, egyúttal csökkentek a kkv-k hitelterhei.

Hozzáfűzte: megnőtt a kkv-k hiteleinek átlagos futamideje, emelkedett az új hitelek aránya, ami kedvező hatással lehet a magyar gazdaság bővülésére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.