Tisztességes ajánlat

Egis - A Servier szerint igazságos a megajánlott ár

A Servier szerint tisztességes a részvényenkénti 28 ezer forintos ár az Egis Gyógyszeripari Nyrt. részvényeinek a tőzsdén forgó 49 százalékára, a tranzakciót a társaság saját forrásból finanszírozza - mondta Pascal Touchon, a Servier csoport üzletfejlesztési igazgatója háttérbeszélgetésen kedden Budapesten.

2013.09.24 15:47MTI

Az Egis Gyógyszergyár Nyrt. többségi tulajdonosa, a Servier leányvállalata kedden jelentette be a tőzsde honlapján, hogy vételi ajánlatot tesz az Egis valamennyi részvényére. A francia vállalatcsoport jelenleg mintegy 51 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik a gyógyszercégben. A 49 százalékos részvényvásárlás értéke csaknem 107 milliárd forint.

Pascal Touchon szerint a cég a vállalat értékeléséhez viszonyítva tisztességes árat ajánlott az Egis részvényeiért. Hangsúlyozta, mivel a papírok ára viszonylag stabil volt a korábbi években, ezért nem használják ki a "relatív gyengeséget", ami az Egis árában az utóbbi időszakban megmutatkozott. A tranzakcióhoz nem használják fel az Egis mintegy 54 milliárd forintos készpénzállományát, hanem saját forrásból finanszírozzák azt - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.