106 darab

Környezetbarát járművek a Volánbusznál

Alacsonypadlós városi autóbuszokat szállít a Volánbusznak a MAN.

2013.09.18 21:25MTI

A tájékoztatás szerint a Volánbusz Zrt. által 2013. szeptember 17-én aláírt megállapodás alapján 106 darab szóló kialakítású, Euro6 környezetvédelmi besorolású MAN autóbusz állhat forgalomba mintegy 6,5 milliárd forint értékben. Az új járművekkel elsősorban a budapesti elővárosi forgalomban találkozhatnak majd az utasok 2014 elejétől.

A MAN, amely a Volkswagen Csoport egyik legújabb tagja, tradicionális beszállítója a magyarországi közlekedési társaságoknak, a magyar közösségi közlekedésben nagyságrendileg 800 MAN gyártmányú autóbusz dolgozik - írja közleményében a társaság.

Kedden a Rába jelentette be, hogy csuklós buszokat szállít a Volánbusznak. A kedden aláírt szerződés értelmében a Rába Jármű Kft. a jövő év tavaszán kezdi meg a 61 autóbusz szállítását, mintegy 16 millió euró (4,8 milliárd forint) értékben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.