Best Reisen

Becsődölt utazási iroda - mikor fizet a biztosító?

Napokon belül megkezdi a kárkifizetéseket a QBE Biztosító azoknak az utasoknak, akik a Best Reisen fizetésképtelensége és hivatalbóli törlése miatt nem tudtak elutazni.

2013.09.17 17:25MTI

A megközelítőleg 700 jogos kárigény csaknem 2 ezer utast jelent, miután megrendelésenként két- három- és négytagú családok maradtak itthon. A kifizetések várhatóan október közepére fejeződnek be - áll a közleményben.

Horváth Péter, a QBE értékesítési igazgatója elmondta, hogy a teljes kifizetés várhatóan 450 millió forint lesz. Az egy megrendelésre jutó kifizetés 100 ezertől 1,2 millió forintig terjed.

A Best Reisen Utazási Iroda Kft. augusztus 16-án függesztette fel utazási tevékenységét. A cég azzal indokolta a lépést, hogy a magyar utazási piacot öt éve sújtó válság rendkívül hátrányosan hatott az iparágra, így a Best Reisenre is. Az utazási irodának különösen nagy veszteségei keletkeztek az egyiptomi és tunéziai utazásoknál, mivel 2011 januárja óta politikai válság sújtotta a két észak-afrikai desztinációt, amelyek tradicionálisan a legerősebb, forgalmuk többségét adó úti céljaik voltak.

A szűkülő piac, a csökkenő fizetőképes kereslet, a kiélezett konkurenciaharc és a folyamatos árháború nem teszi lehetővé a gazdaságos működést. A folyamatos működés pénzügyi feltételei már nem biztosíthatóak - írta akkor a Best Reisen közleményében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.