"Elkezdték manipulálni a költségvetési adatokat"

Szijjártó Péter: a kormány trükközik a gazdasági adatokkal

A Fidesz szóvivője szerint a kormány trükközik a gazdasági mutatókkal, ami egy későbbi osztogatás előjele. Szijjártó Péter erről csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján beszélt.

2008.07.17 13:18MTI

"Újra elkezdték manipulálni a költségvetési adatokat", miközben közgazdászok tették világossá, hogy alacsonyabb is lehetne a költségvetési hiány, de az "elvenné a lehetőséget egy későbbi osztogatás elől" - mondta Szijjártó Péter. Az ellenzéki politikus szerint ez a magatartás "egy még nagyobb válsághoz" fog vezetni. Hangsúlyozta: az osztogatás ellentétes az ország érdekével, ezért felszólítja a kormányzatot, fejezze ezt be.

Szijjártó Péter arról beszélt, hogy a kormány képtelen megvédeni az embereket, a társadalmat a világgazdasági átalakulások drámai hatásaitól, és cselekvés helyett kizárólag a kifogások felsorolásával van elfoglalva. Emlékeztetett arra, hogy a Fidesz korábban javaslatot tett a benzin jövedéki, valamint a távhő és az alapvető élelmiszerek általános forgalmi adójának csökkentésére. Úgy vélte, ez már rövidtávon is könnyíthet az emberek, családok életén, helyzetén.

Egy, a gyülekezési jog esetleges módosításával kapcsolatos kérdésre az válaszolta, várhatóan augusztus végén folytatódnak az ötpárti tárgyalások. Hozzáfűzte: konkrét javaslatok eddig nemigen érkeztek kormányoldalról. Az ellenzéki pártszóvivő emlékeztetett arra, hogy korábban jelezték: nem értenek egyet a szabadságjogok korlátozásával. A Fidesz legalább egyenrangúan fontos kérdésnek tartja, hogy a magyar rendőrséget olyan helyzetbe hozzák, amelyben be tudja tartatni a törvényeket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.