Negyedik hete változatlanok a rekordárak

Ennyire még sohasem volt drága a benzin és a gázolaj

Ezen a héten sem emelkednek az üzemanyagárak a hazai töltőállomásokon - értesült piaci forrásból a holtankoljak.hu üzemanyagár-összehasonlító szakportál. Legutóbb június 18-án emelkedtek az üzemanyagárak, akkor érték el a rekordárszintet: ennyire még sohasem volt drága a benzin és a gázolaj.

2008.07.14 16:08holtankoljak.hu

A kőolaj ára eközben újabb rekordot döntött pénteken: Londonban és New Yorkban is meghaladta a 147 dollárt. Figyelemre méltó, hogy az OPEC illetékesei már június végén azt valószínűsítették: még a nyári szezonban a kőolaj hordónkénti ára elérheti a 150-170 dollárt. A 150 dolláros szint pedig már nagyon közel van. 

Az autósokat az áremelkedéstől itthon az erős forint mentette meg. Ám a legolcsóbb benzinár – a holtankoljak.hu adatbázisa alapján – így is 301,90 forint, a legalacsonyabb gázolajár pedig 322 forint. Egy évvel ezelőtt a 95-ös országos átlagos ára egyébként 287 forint volt, a gázolaj literjéért átlagosan 262 forintot kellett fizetni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.