Felszálló ágban

Özönlenek a megrendelések az Airbushoz

Az év első hét hónapjában már 932 megrendelést kapott az Airbus különféle típusaira, míg tavaly összesen 914-et - közölte kedden az európai repülőgépgyár.

2013.08.06 13:58MTI

A legnagyobb vevő a brit EasyJet diszkont légitársaság volt, amely 100 darab A320 típusú utasszállító gépet rendelt meg júniusban, a Le Bourget-i repülőgépszalonon.

Az Airbus az idén 1000 gépet akar eladni, és igyekszik ismét megelőzni az ősrivális amerikai Boeinget.

A Le Bourget-i óriásüzleteknek köszönhető, hogy a német ipari megrendelés-állomány háromnegyed éve a legnagyobb ütemben, 3,8 százalékkal nőtt júniusban. Ezek nélkül az új megrendelések 0,7 százalékkal csökkentek volna. Az Airbus gyártása részben Hamburgban folyik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.