Szeptembertől

Romániában 9 százalékra csökken a kenyér áfája

Romániában szeptembertől az általános 24 százalékról 9 százalékra csökkentik az áfát a kenyér előállítását érintő teljes termékláncon, a költségvetésben keletkező hiányt pedig az alkohol jövedéki adójának emeléséből, valamint egyes luxuscikkekre kivetett jövedéki adókból fedezik.

2013.07.29 18:32MTI

Victor Ponta miniszterelnök hozzátette, hogy a rendelkezéseket a kormány keddi ülésén elfogadásra kerülő költségvetés-kiigazítás fogja tartalmazni, amelyről a nap folyamán a Nemzetközi Valutaalap (IMF), az Európai Bizottság és Világbank Bukarestben tartózkodó tárgyalócsoportjával is megállapodott. 

Ponta bejelentette, hogy a kormányának sikerült megállapodnia az IMF-fel egy újabb készenléti hitelszerződés feltételeiről, amelyeket azonban csak szerdán tesznek közzé.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.