Pontos kiterjedésükkel együtt

Az önkormányzatoknak augusztus 1-ig kell bejelenteniük közterületeiket

Az önkormányzatoknak augusztus 1-jéig kell adatot szolgáltatniuk a Budapesti és megyei kormányhivatalok részére a tulajdonukban lévő közterületekről, azok pontos kiterjedésével együtt.

2013.07.27 08:14MTI

Ezt a kötelezést a közterületek filmforgatási célú használatát szabályozó kormányrendelet írja elő. A június közepén megjelent rendelet szerint a fővárosi és megyei kormányhivatal naprakész nyilvántartást vezet az illetékességi területén található települési önkormányzatok tulajdonában lévő közterületekről. 

A nyilvántartást szeptember 1-jéig kell létrehozni. A nyilvántartás vezetését a fővárosi és megyei kormányhivatal térképeken is elvégezheti. Ha változás történik a közterületen, ennek átvezetését a helyi önkormányzatnak késlekedés nélkül kezdeményeznie kell a kormányhivatalnál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.