BÉT

"Árelmozdulás" - felfüggesztés után folytatódik az OTP kereskedése

"Árelmozdulás" miatt szüneteltette a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) az OTP-részvények kereskedését 13 óra 52 perc és 13 óra 58 perc között.

2013.07.19 14:54MTI

A bankpapír árfolyama továbbra is esik, 14 óra 19 perckor mínusz 13,96 százalékon állt.

Mint ismeretes, OTP-részvényeket adott el a bank elnök-vezérigazgatója, Csányi Sándor, valamint a minősített befolyása alatt álló Bonitás Zrt. csütörtökön - tette közzé az OTP Bank Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken.

A közlés szerint a bank elnök-vezérigazgatója darabonként 4668 forintos átlagáron 342 818 darab OTP-törzsrészvényt értékesített. Ezzel Csányi Sándor tulajdona az OTP Bank által kibocsátott értékpapírból 10 000 darabra csökkent.

A bank azt is közölte, hogy a Bonitás 2002 Zrt., mint az OTP Bank elnök-vezérigazgatójának minősített befolyása alatt álló társaság a Budapesti Értéktőzsdén darabonként 4.617 forintos átlagáron 1 millió 350 000 darab OTP-törzsrészvényt adott el. Így a Bonitás 2002 Zrt. tulajdona az OTP Bank által kibocsátott részvényből 1 millió 150 000 darabra (0,41 százalékra) csökkent. Mindezek mellett Csányi Sándor elnök-vezérigazgató közvetlenül fennálló részvénytulajdona változatlan maradt - áll a tájékoztatásban.

Az újabb devizahiteles mentőcsomag hírére az OTP árfolyama mintegy 9 százalékot esett két nap alatt. Pénteken további 4,9 százalékkal gyengült.

Mire költi?

Csányi Sándor és vállalkozásai hazai, elsősorban agrár- és élelmiszeripari beruházások finanszírozására csoportosítja át az értékesített OTP Bank-részvényekből származó bevételt - közölte a bank pénteken az MTI-vel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.