Lezárult a pécsi vízműcsata

Átutalta a Pécsi Vízmű a hárommilliárdot a Sueznek

Megkapta a pécsi önkormányzat az államtól a minap megjelent kormányhatározat alapján azt a hárommilliárd forintot, amely a Pécsi Vízmű (PV) volt kisebbségi tulajdonosának, a Suez Environnementnek jár kompenzációként.

2013.06.29 08:39MTI

A pénzt már át is utalták a francia cégnek, így a város tulajdonába kerültek a suezes részvények. A Magyar Nemzet információja szerint a legvalószínűbb fejlemény ezután az, hogy a PV beolvad a Tettye Forrásházba. Az elképzelések között van az is, hogy az állam tulajdonosként szerepet vállal majd az egységesített pécsi vízműcégben, ám ez nem volt feltétele a mostani tárgyalásoknak - mondta a lapnak Szabó Iván ügyvéd, aki a pécsi önkormányzatot képviselte az ügyben.

Az ügyvéd hozzátette: a beolvadásról korai beszélni, hiszen a jövő héten ül össze a PV közgyűlése, ahol új igazgatóságot választanak. Ezután kezdődhet el a társaság teljes pénzügyi átvilágítása, ez alapján kaphatnak képet a cég gazdasági helyzetéről, s dönthetnek az egységesítésről.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.