Vége az Aranykornak

Újabb magánnyugdíjpénztár húzza le a rolót

Hiába a szép teljesítmény, az Aranykor Nyugdíjpénztár magánága a végelszámolás mellett döntött keddi közgyűlésén.

2013.06.27 06:30MTI

A mintegy 2800 tag kilencmilliárd forintos megtakarítását érintő eljárás szeptember 1-jével indul - írja a Népszabadság. A törvényi szabályozás értelmében, aki addig jelzi az Aranykornál váltási szándékát, most még átléphet valamelyik még működő pénztárba.

A többiek szeptemberben kapnak levelet a végelszámolótól az eljárással kapcsolatos tudnivalókról, teendőkről, és onnantól harminc napjuk lesz eldönteni, hogy pénzüket egy másik kasszára vagy inkább az államra bízzák. Aki nem dönt időben, automatikusan visszakerül a tisztán állami nyugdíjrendszerbe.

Az Aranykor az egyik legjobban teljesítő nyugdíjpénztár volt 2012-ben. A három választható portfólióból kettőnél is a legmagasabb hozamot termelte tagjainak: a klasszikus 15,5, a kiegyensúlyozott 18,8 százalékos nyereséget hozott, míg a növekedési portfólió a kasszák között a második legtöbbet, 18,5 százalékot.

Az elmúlt tíz évben a pénztár átlagosan évi 6,5-7,1 százalékos közötti hozamot termelt a portfóliótól függően, az adott időszak átlagosan 5,1 százalékos inflációját figyelembe véve nemcsak megőrizte, de növelte is a tagok megtakarításának reálértékét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.