Felzárkózás

150 milliót nyert Kiskunfélegyháza hátrányos helyzetű csoportok felzárkóztatására

Kiskunfélegyháza képviselő-testülete 2012 augusztusában döntött a TÁMOP keretében kiírt komplex telepprogram pályázatának benyújtásáról, a városban az Alpári út - Délibáb utca körzetében élők megsegítéséért.

2013.06.25 06:37MTI

Százötvenmillió forintot nyert Kiskunfélegyháza a hátrányok enyhítéséért, felszámolásáért kiírt Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) keretében - tájékoztatta Kapus Krisztián (Fidesz-KDNP), a város polgármestere hétfőn az MTI-t. Kiskunfélegyháza képviselő-testülete 2012 augusztusában döntött a TÁMOP keretében kiírt komplex telepprogram pályázatának benyújtásáról, a városban az Alpári út - Délibáb utca körzetében élők megsegítéséért - mondta a polgármester.

A pályázat célja az érintett körzetben mélyszegénységben élő emberek - romák és nem romák - társadalmi felzárkóztatása és integrációjuk segítése - fűzte hozzá. Közlése szerint komplex telepprogramra elnyert 150 millió forinthoz nem kellett önrészt biztosítani. Az alacsony iskolai végzettségű, szociálisan hátrányos helyzetű emberek felzárkóztatása, a munkaerőpiacra történő tartós beilleszkedésük segítése mellett közösségi tér kialakítása, környezetrendezés is a program része.

A kétéves programba 445 embert vonnak be, köztük száz gyermeket. Kapus Krisztián kiemelte: a pályázat sikeres lebonyolításáért széles összefogás valósult meg, a helyi roma nemzetiségi önkormányzat, a családvédelem, a rendőrség és az önkormányzat mellett több szervezet részt vesz a programban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.