Matolcsy

Nincs kamatcélja a monetáris tanácsnak

Van egy vizsgálati anyag, hogy mi a semleges kamatszint.

2013.05.31 13:19MTI
Fotó: MTI

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa előtt nincs pontos kamatcél, de gondolkozik azon, hogy milyen jelzést lehetne adni a piacoknak arról, vajon milyen elvek alapján lesz vége a kamatcsökkentési ciklusnak - mondta Balog Ádám jegybanki alelnök az MTI-nek az MNB országos konzultációs sorozatának siófoki állomásán, pénteken.

A Matolcsy György által szerdán idézett "semleges kamatszint" mértékére vonatkozó kérdésre Balog Ádám úgy válaszolt: nincs lezárt kamatszint, hogy "eddig és ne tovább".

Van egy vizsgálati anyag, hogy mi a semleges kamatszint, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy az inflációt, az ország éppen aktuális növekedési helyzetét, vagy a pénzügyi stabilitását figyelembe véve csak addig lehet emelni, vagy csökkenteni a kamatot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.