Otthon, irodában

Védenénk környezetünket, ugyanakkor sokat nyomtatunk

A 18 és 64 év közöttiek nagy többsége fontosnak tartja a környezetvédelmet, jelentős részük mégis sokat használja a nyomtatót, otthon vagy irodában.

2013.05.09 19:04MTI

A KutatóCentrum felméréséből kiderül: hazánkban átlagosan 700 ezer tonna papír fogy évente. Ennek nagy részét a nyomtatás adja.A felmérés során megkérdezettek 70 százaléka szokott munkahelyén, otthonában, míg 40 százaléka egyéb helyen is nyomtatni. A legtöbb papír az irodákban fogy, a válaszadók csaknem fele ugyanis a munkahelyén gyakran használja a nyomtatót, 37 százalékuknak napi szinten kell nyomtatnia. Otthon 20 százalék nyomtat rendszeresen, 50 százalék pedig alkalomszerűen. 

A vállalatoknak megéri odafigyelni a környezetre, a megkérdezettek 68 százaléka szerint ugyanis szimpatikus egy olyan cég, amely környezettudatosan működik. A válaszadók 86 százaléka látja úgy, hogy a munkáltatója valamennyire odafigyel a környezetre.
 
Két év múlva, 2015-től kötelező lesz a szelektív hulladékgyűjtés, de a kutatás szerint erre egyelőre leginkább az 55 év felettiek és a felsőfokú végzettségűek figyelnek oda, számukra legfontosabb a papírfelhasználás csökkentése, és köztük vannak a legnagyobb arányban azok, akik szelektíven gyűjtik a szemetet. 

Bíztató jel lehet azonban, hogy mindössze a válaszadók 6 százaléka nyilatkozott úgy: a környezettudatosság bonyolítja az életét. Árilis 5-től 9-ig tartott a felmérés, 1000 embert kérdeztek meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.