2,9 százalékkal még elmarad a tavalyitól

KSH: idén növekszik az ipari termelés

Az ipari termelés 2,9 százalékkal maradt el márciusban az egy évvel korábbitól, az előző hónaphoz, februárhoz képest azonban a termelés 0,4 százalékkal nőtt a januári 3,1 és a februári 0,1 százalékos emelkedés után.

2013.05.07 10:35MTI

Míg az idei első negyedévben minden hónapban nőtt az ipari kibocsátás, addig a tavalyi negyedik negyedévben minden hónap csökkenést mutatott: októberben 3,6, novemberben 0,6 és decemberben 1,5 százalékosat.
   
Az első negyedévben az ipari termelés 3,1 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól.
   
A munkanaphatástól megtisztított éves index féléve a legkisebb, 0,7 százalékos csökkenést mutatta márciusban, a februári 1,0 és a januári 1,1 százalékot követően.
   
Az ipari termelés részletes adatait május 15-én közli a KSH.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.