Csökkent a kiadott építési engedélyek száma is

KSH: tovább romlottak a lakásépítési adatok

Az idei első negyedévben 1123 új lakást építettek Magyarországon, 54,1 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban, és csökkent a kiadott építési engedélyek száma is.

2013.05.02 09:37MTI

A kiadott engedélyek száma az előző év azonos időszakában kiadottnak alig kétharmadát (64,4 százalékát) tette ki. A statisztikai hivatal adatai szerint 2013. január-márciusban 1383 lakásépítési engedélyt adtak ki.
   
Budapest mellett mindössze Pest és Győr-Moson-Sopron megyében adtak ki 200-nál több lakásra építési engedélyt, a többi megyében ez az érték a százat sem érte el.
   
Az elmúlt évben 16,6 százalékkal kevesebb új lakás épült, mint 2011-ben, és a kiadott építési engedélyek száma is 15,1 százalékkal elmaradt az előző évitől.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.