Generali

Kátyúvadász programot indul

A vidéki utakon az útszéli kátyúk sokkal veszélyesebbek, ezek miatt gyakran az árokban kötnek ki a kocsik.

2013.04.16 14:29MTI

Kátyúvadász programot indít a Generali Providencia Biztosító biztonságért alapítványa, a katyuvadasz.hu című honlapjukra az általa talált kátyú fotóját, a GPS koordinátákkal együtt, így segítik a közút kezelőjét annak eldöntésében, hogy hol kezdje a javítást - mondta Olt Boglárka, a biztosító kommunikációs vezetője kedden.

A sajtótájékoztatón, amelyet egy kőbányai, kátyúkkal teli utcában tartottak Csizmárik Attila, a Generali gépjármű kárrendezési vezetője az MTI-nek elmondta, hogy a városokban általában kisebb a kátyúk okozta kár az autókban, rendszerint a gumi és a felni sérül, illetve a futóművet kell beállíttatni. A vidéki utakon azonban az útszéli kátyúk sokkal veszélyesebbek, ezek miatt gyakran az árokban kötnek ki a kocsik.

A tájékoztatón ismertetett adatok szerint a Magyar Közút Nonprofit Zrt. által kezelt 30 ezer kilométeres úthálózaton idén 8,5 milliárd forintba kerül a kátyúzás, ez 700 millióval több a tavalyinál. A hosszú tél miatt az idén 3 héttel később kezdődik a kátyúk betömése, amelyhez 95 ezer tonna aszfalt kell.

A Generali reprezentatív felmérése szerint tavaly az autósok 30 százaléka hajtott kátyúba úgy, hogy attól megsérült a járműve. A fővárosban ez az arány 40 százalék.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.