MNB-alelnök

A Gazdasági Bizottság támogatta Gerhardt Ferenc kinevezését

Az Országgyűlés gazdasági és informatikai bizottsága 20 igen és 4 tartózkodás mellett, ellenszavazat nélkül támogatta Gerhardt Ferenc MNB-alelnökké történő kinevezését a bizottság hétfői ülésén.

Az alelnökjelölt, aki a monetáris bizottság külső tagja, meghallgatásán elmondta: az augusztusban megkezdett csökkentés során olyan szintre jutott az alapkamat, amely nem gerjeszti az inflációt, de hozzájárulhat a gazdasági növekedéshez.

Kérdésre válaszolva megerősítette: az MNB az infláció ellen küzd és az árstabilitás megőrzése a feladata. Úgy vélte: a világ és az Európai Unió is abba az irányba halad, hogy egy szervezetbe kerüljön a pénzintézeti rendszer makro-, és mikroprudenciális felügyelete.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.