MTK-konferencia

Kovács Árpád: trendfordulót kell elérni a gazdaságban

Kovács Árpád, a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) elnöke szerint trendfordulót kellene elérni a magyar gazdaságban, mert a mostaninál nagyobb növekedési ráta kell az államadósság lényeges csökkenéséhez.

2013.04.05 16:40MTI

Kovács Árpád ezt az MKT által az Óbudai Egyetemen, pénteken tartott az "Utak és irányok - merre tovább Magyarország?" című konferencián mondta, hozzátéve: magánvéleménye szerint várhatóan csak 2016-ban érhet el Magyarország 2 százalék körüli növekedést.
 
Botos Katalin, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem professzora a problémák közé sorolta, hogy alacsony a foglalkoztatás, a megtakarítások szintje, és a beruházási ráta. Nagy gondnak nevezte azt is, hogy egyre inkább elöregedik a magyar társadalom, a kelleténél alacsonyabb népességnövekedés miatt egyre nő az eltartottak száma Magyarországon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.