BKIK

Új brüsszeli iroda segíti a kkv-k uniós támogatásainak lehívását

Az Európai Unió (EU) 2014 és 2020 közötti költségvetési időszakában a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) más szervezetekkel közösen nyitja meg az irodát.

2013.03.28 14:34MTI

A BKIK csütörtöki közleményéből kiderül, hogy a kamara a Magyar Iparszövetséggel, a Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetségével, és az Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft.-vel közösen nyitja meg az irodát, amely idén áprilistól működik.

A Képviseleti Iroda tevékenységi körébe többek között olyan feladatok tartoznak majd, mint a magyar üzleti elképzeléseknek megfelelő uniós partner megtalálása és elérése, célzott partnerközvetítés, hatékony tájékoztatás az EU térségben megjelenő befektetési lehetőségekről és pályázatokról, valamint az EU és a Duna Régió Stratégiájában megjelenő pályázati kiírások követése.

A közleményben a BKIK emlékeztet arra, hogy Petykó Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnöke és Szatmáry Kristóf, a BKIK elnöke március 19-én írta alá azt a megállapodást, melynek keretein belül vállalják, hogy szorosabb együttműködési kapcsolatot alakítanak ki az európai intézményekkel, különösen az Európai Bizottsággal, az Európai Tanáccsal, az Európai Parlamenttel, az Európai Beruházási Bankkal, az Európai Központi Bankkal, az Európai Beruházási Alappal és az Európai Unió egyéb decentralizált ügynökségeivel a hazai kis- és középvállalkozások gazdasági helyzetének javítása érdekében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.