VM

Önkormányzati vagyonkezelésbe kerül több mint 1000 hektár termőföld

A közfoglalkoztatási program megvalósítása érdekében a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) 1031 hektár termőföldet, 394 földrészletet ad öt évre ingyenes önkormányzati vagyonkezelésbe.

2013.03.19 14:06MTI

A kormány döntéséről a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) tájékoztatott kedden.

Az NFA első alkalommal hirdetett meg földrészleteket, hogy azokat önkormányzati vagyonkezelésbe adja.

A tárca közleménye szerint a földalapkezelő szervezet a kormányhatározat megjelenését követő 15 napon belül megköti a vagyonkezelési szerződéseket az érintett 91 önkormányzattal.

A területek vagyonkezelésbe adásának célja, hogy a hátrányos helyzetű álláskeresők egy része az agráriumban megvalósuló közfoglalkoztatás keretében jusson munkalehetőséghez. A közfoglalkoztatási program a mezőgazdasági termelésre és a Start munkaprogramokra épül, a megvalósításhoz az önkormányzatok meglévő földterületei mellett állami földterületek biztosítása is szükséges - ismertette a VM.

A közfoglalkoztatás eszköz arra, hogy a munkaképes, de a munkaerő-piacon hátrányban lévő, tartósan munkanélküli embereket fokozatosan vissza lehessen vezetni az elsődleges munkaerőpiacra - közölte a minisztérium.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.