A nemzeti valuta értékének csökkenése

Másfél éves csúcson az infláció Egyiptomban

Másfél éves csúcsra emelkedett az infláció Egyiptomban februárban elsősorban azért, mert a nemzeti valuta értékének csökkenése felhajtotta az élelmiszerek árát.

2013.03.10 12:38MTI

A statisztikai hivatal vasárnapi közlése szerint a fogyasztói árak 8,2 százalékkal nőttek az év második hónapjában az egy évvel korábbihoz képest a januári 6,3 százalékos emelkedés után.
   
Egyiptomban folyamatosan csökken az életszínvonal a Hoszni Mubarak rendszerét megdöntő tavaly februári népfelkelés óta, emiatt nő az elégedetlenség a lakosság körében. Napirenden vannak a zavargások, lehetetlenné téve az államháztartás rendbetételére irányuló kormányzati törekvéseket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.