Gyakoriak a panaszok

Óbuda a védmű nélkül nem fejleszthet a Római-parton

"A római-parti védmű megépítése nélkül Óbuda nem adhat felelősen pénzt a terület fejlesztésére."

Nézze meg a képeket! >>> képgaléria

2013.03.07 16:43MTI
Kattintson a képre! >>>

Bús Balázs (Fidesz-KDNP), a III. kerület polgármestere jelezte, hogy gyakoriak a panaszok amiatt, hogy szemetes, lepusztult a part, és "nem úgy néz ki, mint a Kopaszi-gát". 

Szavai szerint nem költhetnek közpénzt olyan terület fejlesztésére, amit évente kétszer elmos a víz. Visszautasította, hogy a mobilgát a luxus lakóparkok védelmét szolgálná, mert egyrészt a védmű még azok előtt véget érne, másrészt az érintett ingatlanok előtti partszakaszt az építkezéskor 9 méter magasan feltöltötték, tehát nincsenek is veszélyben. 

Jelezte ugyanakkor, hogy a legalacsonyabban fekvő területeket, a part északi harmadát fel kell tölteni és ki kell vágni néhány fát, de a látogatott részeken, az Őrtoronytól délre csak minimális változás lenne, s fásítási program is indulna. A polgármester szerint bizonyos politikai erőknek kapóra jöhet a mobilgát elleni kampány, könnyen lehet az érzelmekre és az irigységre hatni, de felelősen nem lehet ezt képviselni. 

Megjegyezte azt is, hogy javasolták a fővárosnak: azon ingatlanoknál, amelyeknek nő az értékük a mobilgát megépítése után, érvényesítsék a növekményt. Puskás Péter (Fidesz-KDNP) alpolgármester arról beszélt, ha a Nánási úton épült úgynevezett nyúlgát vonalában akarnának gátat építeni, akkor az összes fát ki kellene vágni a 10 méteres körzetében és a vezeték-kiváltásokkal együtt több mint 8 milliárd forintra emelkedne a védmű építési költsége. (A parti mobilgát 3-3,5 milliárd forintos beruházás).

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.