Részvényei 44 százalékát megvásárolná

A Korean Air Lines érdeklődik a cseh légitársaság iránt

A Korean Air Lines (KAL), Dél-Korea nemzeti légitársasága szándéklevelet nyújtott be a Czech Airlines (CSA) részvényei 44 százalékának a megvásárlására.

2013.03.05 10:23MTI

A koreai társaság "kész sok millió dollárt fordítani a részvénycsomag megvételére", hogy fejlessze európai hálózatát, azonban nem akarja átvenni a CSA irányítását - tette hozzá.
   
A cseh nemzeti légitársaság szóvivője nem kívánta kommentálni a hírt, csak annyit mondott, hogy "minden terv szerint halad".
   
A CSA mérlege évek óta negatív, a tavalyi pénzügyi évet 241 millió koronás (12,5 millió dolláros) adózás előtti veszteséggel zárta. Alkalmazottainak számát 2009 óta 5000-ről 1000-re csökkentették.
   
A prágai kormány 2009-ben már megpróbálkozott a CSA privatizációjával, de a pályázatot végül eredménytelennek nyilvánították, miután a favorizált Air France visszalépett. Tavaly novemberben újabb pályázatot írtak ki, és a Qatar Airways is érdeklődést mutatott, de a Mlada fronta Dnes című lap értesülése szerint végül nem adott be ajánlatot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.