Évek óta

ÁSZ: komoly likviditási és pénzügyi problémák a vizsgált kórházaknál

A magyarországi kórházak többsége évek óta komoly likviditási és pénzügyi problémákkal küzd.

2013.02.28 12:34MTI

A számvevők 2009 és 2012 első féléve között húsz egészségügyi intézmény pénzügyi helyzetét vizsgálták, és a most nyilvánosságra hozott jelentésben többek között az szerepel, hogy a vizsgált időszakban ugyan növekedett az Országos Egészségbiztosítási Pénztártól (OEP) származó bevétel, ugyanakkor a kórházi ellátások finanszírozása az inflációs hatást kiszűrve 6 százalékkal csökkent; a kórházak működési ráfordításai is folyamatosan emelkedtek. 

Az ÁSZ azt javasolta az emberi erőforrások miniszterének, hogy ne adjon felmentést az intézményeknek az önköltségszámítás szabályai alól, illetve az önköltség elszámolását egy egységes, összevethető módszer alapján végezzék.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.