5,9 pontra emelkedett

Tovább javult a német fogyasztói hangulat

Németországban tovább javult a fogyasztói hangulat: a GfK piackutató intézet márciusra előretekintő bizalmi indexe 5,9 pontra emelkedett.

2013.02.27 09:07MTI

Igaz, a mutató csak árnyalatnyit nőtt a februári 5,8 pontról, de ez már a második egymást követő hónap, hogy a németeknek nagyobb a gazdasági fellendülésbe vetett bizalma, mint a megelőző hónapokban. 

A kétezer háztartás megkérdezése alapján összeállított kimutatásból az is kiderül, hogy a németek többet terveznek költeni a következő hónapokban: az erre vonatkozó mutató egyéves csúcsra 37 pontra nőtt februárban a januári 35,3 pontról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.