Lóhúsbotrány

Csehországban is találtak lóhúsos termékeket

Csehországban is találtak lóhúsos termékeket: hétfőn jelentették a cseh hatóságok, hogy az IKEA áruházlánc éttermeiben árusított húsgolyókban, valamint a Lengyelországból importált hamburgerpogácsákban is kimutattak lóhúst a szúrópróba-szerű ellenőrzések során.

2013.02.25 14:01MTI

Az AP hírügynökség értesülései szerint az IKEA marha- és disznóhúsgolyóként címkézett termékeiben mutattak ki lóhúst Csehországban.
   
A cseh állategészségügyi hatóság arról számolt be, hogy a lóhúst egy kilogrammos kiszerelésű, Svédországban gyártott fagyasztott húsgolyókban mutatták ki. Összesen 760 kilogramm ilyen termék már nem kerül emiatt a polcokra.
   
Az egyelőre nem tudható, hogy Svédországból más országokba is szállítottak-e a termékből.
   
A cseh hatóságok szintén hétfőn, a Lengyelországból importált hamburgerpogácsákban is kimutattak lóhúst. Eközben Európa-szerte végeznek a hatóságok DNA-teszteket, miután február eleje óta több szupermarket termékében bukkantak lóhús nyomaira.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.