Januárban

Oroszország és Törökország jelentősen növelte aranytartalékát

Oroszország és Törökország növelte jelentősen aranytartalékát januárban az előző hónaphoz képest a Nemzetközi Valutaalap (IMF) adatai szerint.

2013.02.24 13:25MTI

Oroszország, amely tradicionálisan jelentős felvásárlója az aranynak a belföldi piacon, 12,2 tonnával 970 tonnára növelte aranytartalékát a múlt hónapban. Oroszország ezzel továbbra is a kilencedik legnagyobb aranytartalékkal rendelkező ország a világon.
 
Törökország aranytartaléka 10,3 tonnával 370 tonnára bővült januárban, amivel a 15. helyre került a világranglistán, egy hellyel visszaszorítva Venezuelát. Oroszország decemberben 19,9 tonnával, Törökország 45,6 tonnával növelte aranytartalékát. Januárban három közép-ázsiai ország, Kazahsztán, Azerbajdzsán és Tádzsikisztán is növelte kisebb mértékben aranytartalékát. 

Az arannyal 1580 dolláron kereskedtek unciánként a hét utolsó, pénteki kereskedési napján. Ez több mint 300 dollárral alacsonyabb a 2011-ben beállított 1920,30 dolláros történelmi csúcsnál. A nemesfém ára 5,5 százalékkal csökkent az idén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.