Nő a kivitel

Gyorsul Kína gazdasági növekedése

Egy vasárnap ismertetett tanulmány szerint a tavalyit meghaladó lesz az idei kínai gazdasági növekedés, és az nem növeli érezhetően az inflációt.

2013.02.24 11:24MTI

A Hsziamen egyetem és a Hszinhua kínai hírügynökség leánycége, az Economic Information Daily által 14. alkalommal elkészített közös előrejelzés szerint az ázsiai ország hazai összterméke (GDP) 8,23 százalékkal nő az idén. 

Ez felülmúlja a tavalyi, 13 éve legalacsonyabb, 7,8 százalékos gazdaságnövekedést, amelynek üteme 2011-ben 9,3 százalék, 2010-ben pedig még 10,4 százalék volt. A tanulmány azzal számol továbbá, hogy a kínai kivitel 12,22 százalékkal nő a tavalyi 7,9 százalék után, miközben a behozatal 17,83 százalékkal bővül a 2012. évi 4,3 százalékot követően. 

A kínai szakértők szerint az idei átlagos infláció 3,11 százalék lesz a tavalyi 2,6 százalék után.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.