14 százalékkal

Csökkent tavaly a BAE hadiipari konszern nyeresége

A BAE Systems árbevétele 6,9 százalékkal, nettó nyeresége pedig 14 százalékkal esett tavaly, főleg az amerikai és a brit védelmi kiadások csökkenése, illetve az adóterhek növekedése miatt.

2013.02.21 15:20MTI

A költségek azonban gyorsabban csökkentek, mint az árbevétel, a rendelésállomány pedig 8,4 százalékkal 42,4 milliárd fontra emelkedett, amit a tőzsde a BAE-részvények 3,4 százalékos erősödésével honorált. Amerikát és Európát kivéve a többi kontinensen jól alakultak az eladások. 

A BAE Systems Európa legnagyobb, és a világ harmadik legnagyobb hadiipari konszernje, a Pentagon első számú külföldi szállítója. A vállalat árbevétele 17,83 milliárd font, nettó nyeresége 1,07 milliárd font volt tavaly. A BAE Systems többek közt az Eurofighter vadászgépek, az Astute osztályú atom-tengeralattjárók, a Queen Elisabeth osztályú repülőgép-hordozók és a Challenger páncélosok gyártója.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.