Eredménye 5,49 milliárd euróra nőtt

Csaknem megduplázódott az Allianz tavalyi profitja

Csaknem a duplájára nőtt az Allianz tavalyi profitja, miután egyebek között már nem kellett görög kötvények után leírást végrehajtani, így ez már nem terhelte az eredményt - közölte a piaci tőkeértéket tekintve legnagyobb európai biztosítótársaság.

2013.02.21 09:55MTI

A német cég csütörtöki beszámolója szerint 2012-ben
az adózott eredmény 5,49 milliárd euróra nőtt az egy évvel korábbi 2,80 milliárd euróról. A cég bevétele 2,7 százalékkal 106,4 milliárd euróra bővült. 
   
Az eredményjavulásban az is szerepet játszott, hogy a müncheni székhelyű vállalatnak kevesebbet kellett kifizetni természeti károk után.
   
A biztosító 4,50 eurós osztalék kifizetésére tett javaslatot a tavalyi eredmény alapján, ami megegyezik az egy évvel korábbival.
   
A cég tavalyi utolsó negyedévi adózott eredménye 1,29 milliárd euróra ugrott az egy évvel korábbi 560 millió euróról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.