Bértárgyalások

Közszolgálati sztrájksorozat kezdődött Németországban

Sztrájksorozat kezdődött hétfőn a német közszolgálati szférában, a bértárgyalásokon előterjesztett követeléseknek elsőként a tanárok adtak nyomatékot munkabeszüntetéssel Berlinben.

2013.02.18 19:28MTI

 A német főváros 800 iskolája közül hétfőn 200-ban tartottak egész napos figyelmeztető sztrájkot. Az akcióban több mint háromezer tanár és nevelő vett részt.
   
A közszolgálati dolgozók 6,5 százalékos fizetésemelést és a munkakörülmények javítását követelik a bértárgyalásokon. A munkaadói oldal ezt nem fogadja el, de saját javaslatot egyelőre nem terjesztett elő, pedig a múlt héten már a tárgyalások második fordulóját bonyolították le.
   
A szolgáltatói szektorban és az állami szférában dolgozó munkavállalókat  tömörítő Verdi szakszervezeti szövetség ezért az egész országra kiterjedő akciósorozatot szervezett, amelynek keretében minden nap más tartományban és a közszféra más-más területein tartanak figyelmezető sztrájkot. Például Hamburgban - amely ugyancsak tartományi rangú város, mint Berlin - várhatóan önkormányzati dolgozók és rendőrségi alkalmazottak sztrájkolnak majd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.