Az okostelefonoké viszont nőtt

Gartner: három éve először csökkent a mobiltelefonok eladása

Három év óta először csökkent összességében a mobiltelefonok értékesítése a világon, az okostelefonoké viszont nőtt

2013.02.13 13:16MTI

A piackutató szerint a romló gazdasági helyzet, a fogyasztói preferenciák változása, illetve a verseny éleződése idézte elő a csökkenést.
   
Tavaly 1,75 milliárd darab mobiltelefon kelt el világszerte, 1,7 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál. A piacot változatlanul a Samsung és az Apple uralta, 385 millió, illetve 130 millió készülék eladásával.
   
Az ugyancsak a két cég által kézben tartott okostelefon-piacon növekedett az értékesítés, és az idén először történhet meg, hogy ezek a készülékek a teljes forgalom több mint felét fogják kitenni.
   
A harmadik helyre a kínai Huawei került, először a tavalyi negyedik negyedévben: tavaly összességében 27,2 millió okostelefont adott el, 74 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A Nokia kiszállításai 53,6 százalékkal estek, 39,3 millió darabra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.