Leányvállalatát fizetésképtelenné nyilvánítja

A Praktiker kivonul Törökországból

A Praktiker német barkácsáruházlánc kivonul Törökországból, és ottani leányvállalatát, amely kilenc áruházzal rendelkezik, fizetésképtelenné nyilvánítja.

2013.02.11 17:32MTI

A Praktiker nem engedheti meg magának, hogy egy leányvállalat tartósan veszteséget termeljen - közölték hétfőn a hamburgi cég központjában. Az összes többi országban a Praktiker kielégítő módon fogja tudni javítani hatékonyságát - tették hozzá.
   
A közleményből kiderül, hogy a törökországi leányvállalatot nem sikerült egyetlen befektető számára sem értékesíteni. A csődeljárás során az egyes áruházakat árukészletükkel egyben vagy darabonként akarják értékesíteni.
   
A Praktiker Magyarország későbbre ígért tájékoztatást.
   
Karl-Heinz Keth, a cég ügyvezető igazgatója január elején azt mondta, Magyarországon nincs napirenden az áruházak bezárása. A Praktiker továbbra is pontosan fizeti beszállítóit, személyzeti állományát a korábbi szinten tudja tartani, sőt folyamatosan átépíti áruházait.
   
Magyarországon az 1998 óta folyamatosan terjeszkedő társaság 30,06 milliárd forintos nettó forgalmat ért el a hazai piacon a 2011-es üzleti évben. A foglalkoztatottak száma eléri az 1300 főt.     A Praktiker az európai barkácsáruház-piac vezető vállalatai közé tartozik. Az első üzletet 1978-ban, Luxemburgban nyitották. Jelenleg kilenc országban van jelen, összesen 441 egységgel. A konszern által foglalkoztatottak száma meghaladja a 20 ezer főt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.