"Költségvetési kötelezettségek"

Franciaország tovább szorongatja a Google-t

A francia kormány a "költségvetési kötelezettségeire" is figyelmeztette a Google internetes kereső és szolgáltató felületet üzemeltető amerikai céget, miután az már vállalta egy 60 millió eurós alap létesítését a vonali információs szolgáltatások franciaországi fejlesztésére.

2013.02.10 18:03MTI

"Ha a szerkesztők elégedettek, az jó, de ez nem menti fel a Google-t egyéb kötelezettségei alól, nevezetesen a költségvetéssel szembeni kötelezettségei alól" - mondta vasárnapi tévényilatkozatában Aurélie Filippetti francia kulturális miniszter. 

A francia sajtó szerkesztői eredetileg díjat követeltek a Google-tól annak fejében, hogy a Google egyedül zsebeli be a reklámbevételt, pedig szolgáltatásának jelentős részét teszik a francia lapok, tévék, rádiók Google útján kereshető és megtekinthető anyagai. A vitát e hónap elején megállapodás zárta le, amelyben a Google vállalta a 60 millió eurós támogatási alap létrehozását. 

Az egyezményt a Google részéről Eric Schmidt vezérigazgató, francia részről az államfő maga, Francois Hollande jelentette be, aki egyenest "világraszólónak" nevezte a fejleményt. 

A Google franciaországi bevétele 1,25-1,4 milliárd euró között volt 2011-ben különböző becslések szerint, de alig több mint 5 millió euró adót fizetett a francia költségvetésbe társasági adó címén - írta az AFP hírügynökség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.