Libor-botrány

Kereskedőket függesztett fel a Deutsche Bank

A Deutsche Bank öt frankfurti devizapiaci kereskedőjét függesztette fel a Libor-botránnyal kapcsolatban - értesült a Reuters hírügynökség az ügyben járatos belső forrástól.

2013.02.06 19:48MTI

A meg nem nevezett kereskedők egyebek között az Euribor kamatláb meghatározásáért is felelősek voltak a banknál. Az érintettek egyike sem dolgozott vezető beosztásban.

A német BaFin pénzügyi felügyelet Libor-ügyben folytatott vizsgálatának eredménye az elkövetkező hetekben várható. A Deutsche Bank a vizsgálattal összefüggésben korábban már két alkalmazottját függesztette fel.

"Miután a banknak tudomására jutott, hogy egy bizonyos számú alkalmazottja nem megfelelő módon járt el, az érintetteket felfüggesztette vagy elbocsátotta" - közölte a Deutsche Bank szóvivője Frankfurtban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.