21,4 milliárd frank

Újabb csúcson Svájc óraexportja

Újabb csúcsra jutott tavaly Svájc óraexportja, elsősorban a kínai export felfutásának, illetve az ázsiai és európai utazók növekvő vásárlási kedvének köszönhetően.

2013.02.05 14:27MTI

A svájci vámhivatal keddi tájékoztatása szerint az óraexport 11 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest és 21,4 milliárd frankot tett ki.

Az éves eredményt az sem rontotta, hogy tavaly decemberben kissé megtorpant a kivitel, főként amiatt, hogy bizonytalanság övezte a kínai gazdasági kilátásokat.

A darabszámot tekintve 2,2 százalékkal 29,1 millióra esett a kivitel, de ezt bőven ellensúlyozni tudta, hogy nőtt az értékesebb órák aránya az összkivitelen belül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.