Új Széchenyi Terv

Új szennyvíztisztító és csatornahálózat épül Szarvason

Új szennyvíztisztító és csatornahálózat épül Szarvason. Az 1,450 milliárd forintos beruházási program megvalósításához az önkormányzat 1,234 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert az Új Széchényi Terv Környezet és Energia Operatív Program keretéből.

2013.01.28 17:53MTI

Hodálik Pál, gazdasági ügyekért felelős alpolgármester (Fidesz) elmondta: a kivitelezővel 2012. decemberében a szerződést aláírták, a munkálatok az időjárástól függően 2013. első hónapjaiban indulnak. Tájékoztatása szerint az elnyert EU- támogatás a kivitelezési költségek 85 százalékát fedezi, a fennmaradó 15 százalékot az önkormányzat önerőből finanszírozza, valamint a kormány által létrehozott EU önerő alapból elnyert 119 millió forintból. 

A beruházás keretében új biológiai tisztító épül a régi szomszédságában. A csatornahálózat négy kilométer hosszú gerincvezetékkel bővül, ez 226 lakossági fogyasztó rákötését teszi lehetővé. A projekt keretében korszerűsítik a régi szennyvízgyűjtő csatornahálózatot, a szennyvíz-átemelőket biofilteres szűrőkkel látják el - ismertette az alpolgármester.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.