További erőteljes reformokra van szükség

IMF: Görögország jó úton jár

Jó úton jár az adósságválságtól sújtott Görögország a Nemzetközi Valutaalap (IMF) szerint, de a szervezet vezetője, Christine Lagarde hangsúlyozta, hogy Athénnak további erőteljes reformokra van szüksége.

2013.01.17 07:34MTI

A francia szakember egyúttal aláhúzta: az eurózónának tartósan támogatnia kell a dél-európai országot a válságból való kilábalásban. "A stratégia továbbra is azon alapul, hogy sikerüljön növekedést és  versenyképességet elérni" - fogalmazott Lagarde szerda este.
   
A Nemzetközi Valutaalap szerdán folyósította a Görögországnak szánt mentőcsomag esedékes részét, 3,24 milliárd eurót.
   
Görögország mellett a szintén gondokkal küszködő Portugália is friss pénzhez jut: az IMF újabb 839 millió euró folyósítására bólintott rá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.