Stratégiai finanszírozó partnerség

Hitelszerződést írt alá a Synergon és a Volksbank

Stratégiai finanszírozó partnerségről állapodott meg a Synergon csoport és a Magyarországi Volksbank Zrt., ennek alapján a cégcsoport finanszírozási lehetőségei jelentősen megváltoznak a piacon hozzáférhető szűkös lehetőségekhez képest.

2013.01.11 10:53MTI

A megállapodással a Synergon Integrator Kft.-nek összesen 1,54 milliárd forintos finanszírozási keret felhasználására lesz lehetősége. A megnyíló keretből 400 millió folyószámlahitel, 800 millió forint projekthitel, 340 millió pedig egyéb keret.

A közlemény szerint a Synergon csoportnak a hitelszerződés aláírásával összesen 2,84 milliárd forint többcélú hitelkeret áll rendelkezésére, amelyből a bankok által biztosított folyószámla- és projekt-hitelkeret 1,55 milliárd forint.

A Synergon 2011-ben olyan célokat tűzött ki maga elé, amelyek szerves része a cégcsoport piaci pozícióinak erősítése, a befektetési holding alapokon nyugvó működés megvalósítása. A Sberbank Europe AG leányvállalatával kötött stratégiai együttműködés, valamint a bank által biztosított finanszírozás jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy a cégcsoport projektjeinek megvalósítása, és a tervezett akvizíciók területén is nagy biztonságot jelentő finanszírozási háttér álljon rendelkezésre - közölte a Synergon.

A megállapodásnak köszönhetően lehetőség nyílik arra, hogy a Synergon növekedése stabil és folyamatos legyen nemcsak a hazai, hanem akár a regionális infokommunikációs piacon is. A társaság a korábbi finanszírozó bankjaival, a Raiffeisen Bankkal és az MKB Bankkal az évenkénti szokásos módon újította meg pénzügyi kereteit - idézi a közlemény Sipos Leventét, a Synergon Informatika Nyrt. gazdasági vezérigazgató-helyettesét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.