Takarékossági csomag része lesz

Németországban emelnék a vágott dohány jövedéki adóját

Német lapbeszámolók szerint Wolfgang Schäuble pénzügyminiszter a vágott dohány jövedéki adójának emelését tervezi az őszi parlamenti választások után.

2013.01.04 19:39MTI

A Stuttgarter Nachrichten című lap beszámolója szerint az adóemelés várhatóan része lesz annak a takarékossági csomagnak, amelyet a választások után dolgoznak ki a pénzügyminisztériumban. Kormányzati források megerősítették a lapnak, hogy a tervezetet átadták a nagyobb dohánygyáraknak, és állásfoglalást kértek tőlük. 

Németországban is egyre többen sodorják maguknak a cigarettát anyagi megfontolásból, mivel az úgynevezett fogyasztási dohány adóterhe lényegesen alacsonyabb, mint a cigarettáé. Emiatt csökkennek az állami adóbevételek. Húsz darab saját kezűleg sodrott cigaretta elkészítéséhez elegendő vágott dohány 1,20 euróba, míg egy doboz cigaretta 5 euró körüli összegbe kerül Németországban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.