Nem kell bankfiók minden kistelepülésre

Deutsche Bank: további konszolidáció a német bankszektorban

Jövőre további konszolidációra lehet számítani a németországi bankszektorban a Deutsche Bank igazgató tanácsának társelnöke szerint.

2012.12.30 13:00MTI

Jürgen Fitschen a Börsen-Zeitung című lapban elmondta, "fel kell adni azt a szemléletet, hogy minden kis településen szükséges, illetve lehetséges fenntartani bankfiókot". Erre a bankelnök szerint csak akkor van lehetőség, ha az emberek hajlandók megfizetni a bankfiókok fenntartásának költségeit, de erre Fitschen most nem sok esélyt lát. 

Az interjúban a bankelnök kitért páneurópai bankok létrehozatalának a szükségességére is, mert véleménye szerint a kontinens így gazdaságilag kevésbé függne a nagy növekedéssel bíró régióktól, többek között Brazíliától, Kínától, Indiától és Oroszországtól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.