Ifjúságvédelem

Módosul a szerencsejáték-törvény végrehajtási rendelete

A szerencsejáték törvényben meghatározott, a kártyaterem létesítéséhez szükséges védőtávolságot részletezi egyebek mellett a nemzetgazdasági miniszter rendelettervezete, amely a kormány honlapján jelent meg.

2012.12.27 14:12MTI

A szerencsejáték törvény végrehajtási rendeletét módosító tervezet hivatkozik a törvény előírására, amely szerint 200 méteren belül nem működhet kártyaterem ifjúsági-, gyermek-, oktatási- vagy nevelési intézménytől, ifjúsági klubtól, egyházi- vagy egészségügyi intézménytől, továbbá játékkaszinótól sem. Bár utóbbi meglepő lehet, de a törvénybe csak 2010 tavaszán került be a kártyaterem, ezért a már működő kaszinókat akarta ettől a konkurenciától védeni a törvényhozás.

A tervezet részletezi, hogy mi minősül oktatási, illetve nevelési intézménynek. A sor az óvodával indul, az általános- és középiskolán át a diákotthonig tart.

Megadja a 200 méteres védőtávolság mérési módját is. A védett intézmények közterületről nyíló főbejárata, valamint a kártyaterem főbejárata közti különbségnek kell 200 méternek lennie. A mérést úgy kell elvégezni, hogy a két főbejárat között - a KRESZ szabályai szerint - a közterületen, gyalogosan kell megtenni az utat.

Miután a hatályos végrehajtási rendeletben nem szerepel a kártyaterem, így a módosítás rögzíti az engedélyezés igazgatási szolgáltatási díját is. Ez asztalonként 18 ezer forint, a törvény szerint legalább 5 asztalnak kell lennie egy ilyen teremben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.