Londoni elemzők

A piac még mindig bízik a "költségvetési szakadék" elkerülésében

A kockázati árazások még mindig a piaci szereplők derűlátását tükrözik azzal kapcsolatban, hogy sikerül megállapodásra jutni a "költségvetési szakadék" (fiscal cliff), vagyis a drámai mértékű amerikai államháztartási megszorítások elkerüléséről.

2012.12.27 13:50MTI

A Moody's Analytics - a hitelminősítői és pénzügyi szolgáltatási tevékenységet végző Moody's Corporation cégcsoport gazdaságelemző részlege - Londonban csütörtökön ismertetett piaci helyzetértékelésében kimutatta, hogy a magas hozamú - vagyis gyenge hitelkockázati besorolású - amerikai vállalati kötvények átlagos hozamfelára az utóbbi időben 512 bázispont volt az irányadó amerikai kincstárjegyhozam felett. Ez még az e vállalati adóskategória hosszú időtávlatra visszaszámolt hozamfelár-átlagát sem éri el, ez ugyanis 522 bázispont.

A Moody's Analytics szakelemzői szerint azonban ha a piacok arról lennének meggyőződve, hogy az amerikai gazdaságban azonnali recesszió fenyeget, akkor a magas hozamú amerikai vállalati kötvénykategória átlagos hozamfelára már meghaladná a 700 bázispontot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.